İçeriğe geç

Ayçiçeği Mildiyösü Nedir

Ayçiçeği mildiyösü neden olur?

(Plasmopara helianthi) Ayçiçeklerinde mildiyöye neden olan mantar, en zor iklim koşullarında bile toprakta en az 7 yıl yaşayabilir. Hastalığın bulaşmasındaki en önemli etken bu nedenle kirli toprak ve tohumlardır.

Mildiyö hastalığı neden olur?

Tüylü küf, zorunlu bir mantar paraziti olan Plasmopara halstedii’den kaynaklanır. Mikologlar, tüylü küfe neden olan P.halstedii’nin 35 cinsini ve 80 türünü sınıflandırmıştır.

Mildiyö kaç derecede ölür?

Enfeksiyonların çoğu yaprağın alt yüzünde meydana gelir. Enfeksiyonlar yaz boyunca sürer. Sıcaklık 30°C’yi aştığında önemini yitirir.

Mildiyö nasıl yayılır?

 Hastalık için koşullar uygun olduğunda, hastalık bitkinin her tarafına yayılır ve bitkiyi kurumaya neden olan bir yanıklık şeklinde etkiler.  Hastalıklı bitki artıklarında kışı geçirir ve tohumlar aracılığıyla da bulaşabilir. Soğuk, nemli hava, hastalığın gelişmesinde ve yeni yerlere bulaşmasında önemli bir rol oynar.

Ayçiçeği verimi nasıl artırılır?

Ayçiçeği bitkisinin su ihtiyacı tüm büyüme mevsimi boyunca 700-800 mm civarındadır. Yuvarlaktır. Yüksek ve istenilen verimi elde etmek için, yağışın az olduğu yıllarda sulamaya uygun yerlerde sulama suyu ile aradaki farkın kapatılması gerekir.

Ayçiçeği neyi sevmez?

Çok soğuk havalarda yaşayamayan ayçiçekleri genellikle yüksek sıcaklıklara dayanıklıdır. -4 derecenin altında bitkileriniz sıklıkla donar. Yüksek sıcaklıklara dayanıklı olsalar da yüksek nemi sevmezler. Yüksek nem oranına sahip yerlerde çok fazla sulama yapmayın.

En iyi mildiyö ilacı hangisi?

İlaçlama, günlük ortalama sıcaklık 16 °C’ye ve en düşük sıcaklık 10 °C’ye ulaştığında başlatılmalıdır. Hastalığın her yıl görülmediği alanlarda ilaçlama yapmak için, çevrede veya tarlada ilk belirtiler görülene kadar beklenmelidir. Bayer, domates ve patateslerde tüylü küfe karşı Consento® SC 45’i önermektedir.

Mildiyö ilacı ne zaman atılır?

İlaçlama, bitkiler büyümeye başladığında veya tüylü küfün ilk belirtileri ortaya çıktığında başlar ve hastalığın şiddetine bağlı olarak 7 ila 10 günlük aralıklarla devam eder. İlaçlama, bitkinin tüm kısımları, özellikle yaprakların alt kısımları kaplanacak şekilde yapılmalıdır.

Mildiyö ilacı ne işe yarar?

Etken maddeler. Azoxystrobin; Sistemik olarak aktif, koruyucu ve tedavi edicidir. Uzun bir süre boyunca hastalığın tüm evrelerinde etkilidir. Azoxystrobin, patojenin solunum zincirini etkileyerek enerji üretimini engeller.

Bağ mildiyösü için hangi ilaç kullanılır?

BulBitki adıLisanslı BkuDozajBAĞSAFA VANTAGE EC (YÖNETİLEN)100 ml/100 L suBAĞZORVEC VINABRIA® (İTHAL)200 ml/100 L suBAĞVINABEL® (İTHAL)70 ml/100 L su*BAĞCUPROXATE (İTHAL)350 ml/100 L su11 satır daha

Külleme için hangi ilaç kullanılır?

İlaçlama, tarlada ve serada ilk hastalık belirtileri görüldüğünde yapılmalıdır. Activus® domateslerdeki külleme hastalığına karşı kullanılabilir. Activus® sezonda en fazla 3 kez uygulanmalıdır.

Yalancı mildiyö nedir?

Pseudoperonospora Cubensis, kabakgillerde tüylü küfe neden olan bir mantar patojenidir. Patojenler rüzgar, yağmur damlaları ve tarım ekipmanları aracılığıyla çevreye kolayca girebilir. Bu şekilde, taşındıkları kabakgillerde oluşan zoosporları çimlendirerek bitkiye girerler.

Mildiyö fungus mu?

Patojen bir mantardır ve çürüyen bitkilerde kışlar. İlk enfeksiyonlar ilkbaharda başlar. Rüzgar, böcekler vb. Sağlıklı bitkilere taşınır.

Mildiyö hastalığı ne demek?

Tüylü küf, Peronospora farinosa türü tarafından meydana getirilen bir bitki hastalığıdır. Tüylü küf, genellikle nemli ve sıcak ortamlarda oluşan ve bitkilerde ve gıda maddelerinde görülen beyaz veya gri bir mantar hastalığıdır. Yaprakların alt tarafında gri bir mantar yapısının oluşması.

Mildiyö hangi bitkilerde bulunur?

Bitki Üretimi ve Bitki Sağlığı Dairesi tarafından yapılan teknik incelemelerde, soğan yetiştirme alanlarında tüylü küfün aktif olduğu tespit edildi. “Dowly mildew hastalığı” esas olarak soğanlarda ve ayrıca sarımsakta görülür ve ilk belirtileri soğan yapraklarının alt ve orta kısımlarında klorotik çukurlardır.

Ayçiçeği hastalığı nedir?

Sclerotinia türleri, beyaz çürüklük, gövde çürüklüğü veya baş çürüklüğü olarak bilinen hastalığa neden olan bilinen bitki patojenleridir. Bu patojenler genellikle ayçiçeği, fasulye ve soya fasulyesi gibi mahsullere zarar verir.

Ayçiçeği kaç günde bir sulanır?

Ayçiçeği ekim döneminde toprakta yeterli nem yoksa çıkış sulama yapılabilir. Çıkıştan sonraki erken gelişme evresinde, tarla toprağındaki kullanılabilir su azaldığında, kuraklık koşulları oluştuğunda bitkiler solma belirtileri gösterdiğinden, yaklaşık 15-20 günlük aralıklarla 1-2 sulama yapılabilir.

Ayçiçeği tabla çürüklüğü neden olur?

Ayçiçeği çiçek açtıktan sonra sıcak ve nemli hava hakim olursa, Rhizopus baş çürüklüğü hastalığı beklenebilir. Masada kuş, dolu ve böcek hasarının neden olduğu yaralarda, mantar sporları hemen boşluklardan nüfuz eder ve enfeksiyonu tetikler.

Ayçiçeği neyi sever?

Işık ve güneşi seven bir bitki türü olan ayçiçeği yeterli ışığa ihtiyaç duyar ve gölgeyi sevmez. Ayçiçekleri, ağır killi topraklardan hafif kumlu topraklara, hafif asidik topraklardan alkali topraklara kadar geniş bir yelpazede yetişebilen bitkilerdir, çok ağır ve kumlu topraklar hariç.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Beyaz Tenli Escort